HS Полимер

Специална, уплътняваща емулсия за стени, покриви и мазета. Пълната хидроизолация се осъществява чрез единично разстилане. Полученият от HS полимер слой е с голяма еластичност и трайност при хидроизолацията – като в същото време и декорира – покриви, балкони, стени, мазета и др.

Поради голямата си еластичност HS полимер е идеален продукт за повърхности с пролуки.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
HS полимер може да се използва за вътрешна и външна употреба, при стари и нови повърхности.
HS полимер може да се използва при пластир, тухли, открит бетон, гипс, дърво или метал.
Използва се главно за хидроизолация на покриви, северни стени, балкони, мазета и др.

СВОЙСТВА:
– Хидроизолиращият слой, който HS полимер образува, е изцяло недостъпен за дъждовната вода, дори когато тя се задържа за дълго време.
– Водно-изолиращото предпазно действие на HS полимер също така подпомага топлоизолиращата способност на останалите материали.
– HS полимер действа при всякаква повърхност (бетон, гипс, дърво, метал и др.)
– HS полимер е с отлична трайност при атмосферни условия, по всяко време.
– Слоят, който HS полимер образува е равен, без шарнири и съединения, като междувременно предоставя лесни и сигурни решения на трудни места, като съединения, ъгли и др.
– Хидроизолиращият слой на HS полимер може да се боядисва във всеки тон и да украси както и да предпази – с превъзходство нашия строеж.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Вид – Пълен еластомер, водна емулсия
Цвят – Бял или друг цвят по поръчка
Относително тегло (20°C) – Приблизително 1,15 г/см3
PH – 8-9
Токсичност – Нетоксичен
Съхранение и температура при прилагане – 8-35 °C

Рзфасовки:
145, 20, 5 и 2 кг.

ПРИГОТВЯНЕ НА ГРУНД:
Повърхността, която трябва да се покрие с HS полимер, трябва да е чиста и без мазнини – прах или други влошаващи материали. Добре е повърхността да се измие един ден преди употреба. За идеално действие се препоръчва грундиране с HS грунд. Като алтернатива може да се използва HS полимер – в разтвор 1:1 с вода – за грундиране на повърхност.

УПОТРЕБA:
HS полимер може да се разтвори във вода – за по-добра обработваемост – до 15%. Обикновено се използва в два пласта. HS полимер се нанася на повърхността с валяк или четка, след изсъхване на грунда. Вторият слой се нанася след изсъхване на първия. Общото потребление на HS полимер е приблизително 1 кг./м2 за хоризонтални повърхности. Препоръчително е да се избягва приложението на HS полимер при температури на замръзване, както и при високи температури (40°C) и повече. В заключение, приложението не се препоръчва в дъждовни дни, за да се осигури необходимото време за съхнене.